top of page
LÆR Å BEHANDLE MENNESKER 1- 7
- bli terapeut med 7 gode kurs i biodynamisk kraniosakralterapi

Behandlingen er som en dans, et møte der terapeuten gir slipp på egne forventninger og er nøytral i møte med klienten.

Hva lærer du? 

Tilstedeværende, respektfull og nøytral sansende kontakt er grunnlaget for biodynamisk kraniosakralterapi. på kursene vil du få enkle verktøy som fordyper din sansning. Du vil lære om utviklingen av menneskekroppen fra embryo til en sammenhengende kompleks organisme. Du vil lære hvordan du aktiverer kroppens egne selvhelbredende krefter, og om kroppens unike evne til å gjenopprette balansen.

 

Du vil være i stand til å behandle, balansere og lindre stress symptomer. Du vil lære hvordan du kan gi bedre energiflyt i kroppen, rette ut bekkenet, løsne nakke- og ryggproblemer og mye mer.

Hvem passer kursrekken for? 

Kurset passer for alle som er interessert i og arbeider terapeutisk med mennesker. Våre kursdeltagere spenner fra erfarne terapeuter som legger kraniosakralterapi til sin praksis, til mennesker som merker at deres sanser er finstemt og ønsker å videreutvikle denne evnen, for å kunne selv behandle andre.

Kursbevis og Terapeutbevis

Du vil få Kranioskolens kursbevis etter hvert kurs, og etter modul 7 vil du få et Terapeutbevis som viser at du har gjennomført Kranioskolens forløp og er Biodynamisk Kraniosakral Terapeut. 

Praksis og veiledning

  • Studentene er oppfordret til å lage grupper hvor de arbeider sammen mellom modulene.

  • Modulene 1-7 har hver 12 leksjoner, og gir totalt 200 leksjoner på 45 min, samt egen studietid ca. 300 timer, totalt 500t.

  • I tillegg har modul 7 en kortfattet semesteroppgave (muntlig eller skriftlig) hvor du legger frem logg fra studentbehandlingene og gir refleksjon

  • Tilbud om 2 x 45 min individuell klinikkveiledning (Teams) mellom hvert kurs, totalt 12 leksjoner, meditasjoner og fagstoff finnes på medlemssiden

  • Mellom hver modul gir du 10 studentbehandlinger (180t) og mottar 5 behandlinger (90t) + semesteroppgave / klinikk (30t)

Å lytte til og følge med kroppen i en felles samtale er grunnleggende. Derfor kan din behandling ikke bygges opp omkring protokoller eller oppskrifter til behandling av forskjellige symptomer.  Det er verken teknikken i seg selv, eller en bestemt metode som skaper en dyktig behandler; men behandlerens egen evne til å lytte fordomsfritt til, og anerkjenne klientens behov.

KURS 1

Inn i det intuitive frirommet

Det grunnleggende verktøyet i BKST er din tilstedeværelse. Din terapeutiske sansning blir øvet opp gjennom enkle øvelser. Du får trent på ulike metoder slik at du er trygg på å lytte inn til klienter, og følge med kroppen i en felles «samtale».  Her øver på å gå dypere inn stillheten individuelt. Samtidig oppøver vi den terapeutiske sensitiviteten på hverandre. I dette kurset vil du få en grundig introduksjon til både kraniosakralterapiens metoder, de sentrale rytmene, og hvordan de finnes i menneskets anatomi. Du trener på gode KST-grep som forløser stress og andre låsninger.

Du kan begynne å gi studentbehandlinger og øve på hester etter dette kurset.  

KURS 2

I dine henders verden

En viten om klientens iboende verdighet er alltid vårt forankringspunkt i våre behandlinger. Vi fordyper oss videre i de kraniosakrale rytmene og utvider vår grunnleggende viten. Anatomisk beveger vi oss fra det komplekse kraniet til sacrum og med alt imellom. Vi jobber med bein og knokler, bindevev, sener, fascia, og med tarm og med membraner. Vi balanserer det sympatiske og parasympatiske nervesystemet - og mye mer. Vi arbeider også i dette kurset både individuelt og i kursrommet på hverandre. 


Kraniosakralterapiens kjerne er at man får muligheten til å gå tilbake til den opprinnelige "blåkopien" de ble født med. Gjennom hver og ens intuitive frirom, tilbyr vi klienten denne muligheten. 

KURS 3

I kroppens sammenhengende nettverk

Vi introduserer kroppens mange nettverk, med vekt på myofascia, bindevevet og meridiander. Vi arbeider med TMJ-leddet og spenoidknokkelen, Occipital- og Spenoidleddet. Tunge, strupe og tungeven er vår oppmerksomhet. I tillegg arbeider vi med mage, tarm, SI-leddet og hofteleddet. Alt henger sammen med alt.

KURS 4

Oss mennesker imellom

Veiene ut av sykdom er mange og kan spenne fra det helt enkle til det komplekse. Vi arbeider med det som sitter i kroppen. I psoas, multifidusen, og andre steder. Vi dykker ned i den helt alminnelige "vondt i ryggen" til smerte- og traumebehandling på kraniosakralmåten. Vi arbeider med propriosepsjon, mobilitet, stabilitet og styrke. Kort sagt: De små skritt til god helse.

KURS 5

Vår fantastiske fascia

Med den nyeste forståelse av myofascia som et kompleks, men intrikat sammenhengende system, arbeider vi med sansningen. Vi tar for oss litt cellebiologi, kroppens tre biodynamiske nettverk, de fem diafragmaer. Vi arbeider både med det viscerale og det kraniosakrale. 

I klientperspektivet tar vi for oss de "tusen små skritt" mot friskhet. Det blir gode øvelser til å ta med videre.

KURS 6

I møte med verden

Vi møter verden med våre ansikter, og de bevegelige ansiktsknokler er essensielle for hvordan vi møter verden, men også vårt uttrykk. Inntrykk blir formidlet gjennom ansikts nerver. Vi tar for oss munnhulen, phrenic-nerven og især de 12 viktige kranienervene.

Kroppens lengste nerve, den 10.kranienerven, nervus vagus, spiller en veldig viktig rolle fysisk, og også mentalt. Høy vagal tonus (aktiv vagus nerve) kan avspenning og legge til rette for både bedre organhelse, men også mentalhelse. Vi sanser nøytralt inn og lærer å kjenne de forskjellige kranienervene.

KURS 7

Med uanstrengt flyt

I det avsluttende kurset er det fokus på klinikkpraksis. Det er kursdeltagernes egne erfaringer som skaper innholdet. Vi tar for oss klienloggene og sammenholder erfaringer fra studentbehandlingene, finpusser på nærværstreningen.

 

Etiske problemstillinger rundt klient/behandlerrollen blir også vektlagt. Fagfellenettverk er et viktig aspekt av det å stå i behandlerrollen.

Målet er at hver enkelt kursdeltager nå står på egne ben og er trygge på og mestrer terapeutrollen.

Søren behandler en baby.
bottom of page